Beschermende Glasvezel Handschoenen

glasvezel handschoenen

Morgen is het zover, dan ga ik de magische keuken handschoenen testen, die blijkbaar zo gemaakt zijn dat je je niet kan snijden. Gemaakt van glasvezel, duurzaam en vier keer sterker dan leer. Toegekend met de hoogste EN388 niveau 5 snij resistentie. Wat dat ook mag betekenen… Machine wasbaar en het laat ook geen materiaal achter op je etenswaren, nou dat belooft wat! Ik hoop dat het zijn belofte nakomt! Ik vind het wel eng hoor, straks zijn het allemaal praatjes, mijn vingers staan op het spel!!!

“Toegekend met de hoogste EN388 niveau 5 snij resistentie.”

Het ziet er leuk uit hoor zo’n gigantisch hakmes, maar kundig moet je wel zijn. En dat zijn ze wel in China! De omaatjes en de koks gebruiken ze allemaal, voor alles, maar dan ook alles. Het schillen van een stukje gember, het fijnhakken van een stuk vlees (waarom ze niet gewoon gehakt in de supermarkt kopen snap ik niet!), voor het snijden van de oh zo stinkende Doerian. In elk huishouden kom je wel een hakmes tegen en in alle jaren dat ik in China woon heb ik nog nooit iemand gezien die een vinger mist!!

“In elk huishouden kom je wel een hakmes tegen.”

Ik heb er ook een liggen, een hele mooie, zo een met een houten handvat die matcht bij mijn prachtige houten hakblok. Ik dacht dat doe ik wel even, maar nadat ik mij een paar dagen achter elkaar gesneden had, ligt het mes veilig achter in een kastje. Morgen is het zover, ik hoop dat ik kan slapen en dat ik jullie morgen, met al mijn (hele) vingers, kan vertellen dat het een succes is geweest!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *